Groep 8

XOXO, begeleiding eindmusical of workshops

De projecten voor groep 8 zijn facultatief. Er zijn drie projecten.

1.

XOXO

Leerlingen gaan aan de slag met het thema ‘XOXO’, met vriendschap en aanverwante zaken. Er kunnen combinaties worden gemaakt van de kunstdisciplines beeldend en muziek of theater en dans. In dit project onderzoeken de leerlingen zelf wat vriendschap voor hen betekent. Waarom is jouw BFF jouw beste vriendin ‘ever’? En met welke matti ga jij het meest om? Wat vind jij belangrijk in een vriendschap? Hoe ga je om met ruzie? Deze vragen worden gebruikt als basis voor een korte dans en/of theaterstuk of voor een kort muziekstuk met een korte choreografie. Het creatieve proces staat voorop. Zo maken de leerlingen op een actieve manier kennis met dans en muziek en werken ze toe naar een gezamenlijke presentatie. Professionele kunstdocenten verzorgen de workshops.

2.

Het Centrum voor de Kunsten biedt professionele ondersteuning aan ter begeleiding van de traditionele eindmusical. Dit is in overleg met de school af te spreken.

3.

Het onderwerp is: Bekende Schilders. De school kiest 2 onderwerpen waarover zij willen dat de workshop gaat. Er valt te kiezen uit: Perspectief / Portret / Dieren / Wereld. De leerlingen worden door de school in twee gelijke groepen verdeeld en komen naar het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Daar gaan ze mee aan de slag. Ze maken op een actieve manier kennis met beeldende kunst en werken toe naar een eindproduct.