Cursisten vertellen: Anouk 2017-04-19T16:21:28+00:00

Hier vind je het verhaal van Estrella, 15 jaar. 

“Hoe ben ik in het theater beland?”

Ooit begon ik met peuterballet bij het Centrum voor de Kunsten. Tussendoor stopte ik een aantal jaren, maar ik miste het toneel toch een beetje. Eerst wilde ik niet toegeven dat het toneel me wel aanstaat, omdat ik bescheiden en verlegen was. Via via kwam ik bij het CVDKS terecht. Ik besloot, na al die tijd te hebben ontkend, mee te gaan doen aan de musicalklas.

Iedere week opnieuw keek ik uit naar die ene dag! De lessen die ik volgde gaven mij het gevoel dat er even geen regels en grenzen waren. Tijdens musical kon ik me lekker uitleven en niemand die daar last van had. Heerlijk vond ik het om op de zaterdagochtend even mijn gedachten uit te zetten en gewoon dat toneel op te gaan. Ik ontdekte bij het Centrum voor de Kunsten wat ik het allerliefste doe: zingen, dansen en spelen.

Naarmate de tijd vorderde, kreeg ik steeds meer plezier in theater; ik ontwikkelde meer lef en voelde me op mijn gemak. Ik creëerde een passie en kwam er achter wat mij nu daadwerkelijk bezighoud. Ik heb heel wat jaren plezier mee kunnen pikken bij het Centrum voor de Kunsten. En ik kwam erachter hoe prettig het is om bij mensen met dezelfde passie voor theater te zijn. En ook hoe goed ik mij voel op het podium. Ik voel me daar op m’n plek. Het was eigenlijk wel direct duidelijk dat ik meer met theater wilde gaan doen dan slechts die ene dag in de week. Mijn liefde voor theater groeide dus zodanig dat mijn middelbare school keuze er een grote rol in ging spelen. Ik ga nu naar de Theaterhavo/vwo en zit inmiddels in het vierde leerjaar. Ik ben nog altijd tevreden met deze keus. Naast mijn normale vakkenpakket krijg ik wekelijks twee uur zang, twee uur dans en vier uur spel. Deze vakken zijn ingeroosterd, dus elke klasgenoot doet theater, vormgeving of film. Elke leerling is dus dagelijks bezig met haar/zijn creativiteit. Zoals ik al zei zit ik in mijn vierde jaar, wat betekent dat ik stage moet lopen, dit doe ik bij het Centrum voor de Kunsten, de plek waar het allemaal is begonnen.