Janine van den Heuvel-Damen 2017-01-09T15:12:53+00:00

Janine van den Heuvel-Damen

Dansdocent/choreograaf

Dans foto Janine Damen

info@janinedamen.nl
www.janinedamen.nl


Janine Damen studeerde af als eerstegraads dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Nog steeds volgt ze veel bijscholing in binnen en buitenland (Londen, New York, Polen). Ook heeft zij een certificaat van de ‘Russian Ballet Methodology’ van Kalina Bogoeva.

Na haar afstuderen verbond ze zich aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving. Ook gaf ze workshops bij het Nederlands Danstheater Move in, werkte ze voor Segbroek dans en gaf ze les op de Utrechtse Dansacademie en Holland Dance. Voor het Nationale Toneel maakte ze een aantal choreografieën. Tijdens haar studie danste Janine in Verdi’s opera ‘La Traviata’ in Zurich, was ze choreograaf en danscoördinator voor ‘Snorro’, de gemaskerde held van het RO theater. Ze danste in live, life, living op het CaDance festival en in Global water Dances the Netherlands. Haar vooropleiding volgde ze op de MusicAllFactory. Ook was Janine te zien als ‘Roodkapje’ in de Efteling en speelde ze in een aantal sinterklaasmusicals. Verder is Janine ook nog choreograaf bij het Rijswijks Jeugdtheater.

Janine is gedreven en brengt met veel enthousiasme haar passie en plezier in dans over op haar leerlingen. Op het Centrum voor de Kunsten geeft ze Peuterdans en ouder, Peuterballet, Kleuterballet en de klassieke lessen.

“Een goede sfeer in mijn lessen vind ik heel belangrijk. Ik vind het belangrijk dat leerlingen heerlijk dansen, veel plezier hebben en veel leren!”