Lieke Verheul 2018-01-30T13:54:06+00:00

Lieke Verheul

Lieke studeerde in 2012 af aan de Northern Ballet School te Manchester, als klassiek ballet uitvoerend danseres. Tijdens haar opleiding aan Northern danste ze onder andere in het corps de ballet bij Giselle en de Notenkraker van Manchester City Ballet.

In juli 2016 studeerde ze af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting docent dans. Tijdens haar studie aldaar danste ze moderne dans choreografieën van o.a. Hilde Elbers, Jérôme Meyer en Neel Verdoorn. In 2013 danste ze mee in de kerstvoorstelling de Notenkraker van De Dutch Don’t Dance Division onder leiding van Rinus Sprong en Thom Stuart. In 2014 maakte zij de choreografie voor de theatervoorstelling Pippin van VirgielTheater, de jaarlijke theaterproductie van studentenvereniging Sanctus Virgillius.

Lieke heeft ruim 9 jaar leservaring in diverse stijlen met verschillende leeftijdsgroepen. Ze geeft graag gevarieerd les: van klassiek ballet en moderne dans aan volwassenen tot kinderdans en algemene dansvorming aan de allerkleinsten. In haar lessen zorgt er altijd voor dat (dans)plezier, ontdekken en muzikaliteit voorop staan.

Daarnaast vindt ze begrip van lichaam en geest in de dansles belangrijk en zorgt ze ervoor dat de les uitdagend blijft voor iedereen. Ze denkt dat dans en beweging kunnen zorgen voor zelfvertrouwen, bewustwording, gezondheid en plezier. Dans staat volgens haar voor jezelf en de wereld om je heen ontdekken en begrijpen. Lieke geeft bij het CVDKS les in Ballet Workout, MindBodyFlow, Klassiek ballet 8+ en 10+.