Tamar Riani 2017-08-29T12:03:22+00:00

Tamar Riani


Tamar Riani geeft de volgende lessen:

  • Streetdance
  • Dance Bootcamp
  • Modern Jazz
  • Promoteam

Vanaf haar 8e zong, acteerde en danste Tamar met groot plezier op de musicalschool in Kennemerland. Later danste ze bij het Danshuis Haarlem. Ze ontdekte haar passie voor het docentschap toen ze in 2009 als “hulp-juffie” bij verschillende kleuter- en kinderdanslessen assisteerde.

Vervolgens deed Tamar de Dansopleiding (BA) van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. In juli 2016 studeerde ze af als ‘Bachelor of Dance in Education’. Tijdens haar opleiding aan Codarts danste ze in choreografieën van o.a. Hilde Elbers, Jérôme Meyer, Filip van Huffel en Neel Verdoorn. In 2015 danste ze in ProPosition, een choreografie van Kamil Pilarksi, waarmee ze optrad in diverse theaters in Nederland en Polen. In oktober 2015 was ze een maand in Israël waar ze lessen volgde in de gaga (danstaal, ontwikkeld door Ohad Naharin) en geaccepteerd werd voor de ‘Dance Journey Program’ van Kibbutz Contemporary Dance Company. Samen met Lieke Verheul richtte ze dansschool LTdans op.

Tamar specialiseerde zich in jazz (dans én muziek). Zij maakte haar eerste jazzstuk met amateurdansers, waarna zij zich als maker wilde ontwikkelen. September 2016 begon zij aan haar het jazzstuk ‘For You’, met professionele dansers. Een onderzoek naar de verbinding en energie van jazzmuziek en jazzdans.

In de lessen van Tamar zijn veiligheid en plezier sleutelwoorden. Verbinding maken met het lichaam , bewustzijn, muziek, expressie, energie en dansbeleving zijn kernwoorden van lessen die zij doceert. Tamar geeft les in modern jazz, tap, streetdance en kinderdans.