Dans 2017-2018 2017-07-05T14:34:44+00:00
Inschrijven dans

Dans

Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Breng het jaar bewegend door! Het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse heeft een divers aanbod van danslessen voor volwassenen, jongeren en kinderen. Naast de kunstlessen bieden wij ook trainingen aan op het gebied van fitness, welzijn en ontspanning.

COMBILESSEN – in dit seizoen wordt een aantal lessen in combinatie aangeboden: voor papa’s of mama’s met een kind onder 4 jaar. Bijvoorbeeld samen, bij Ouder en Kind-dans. Maar ook: terwijl jij een les volgt, gaat dochter- of zoonlief naar muziekles op dezelfde tijd in hetzelfde gebouw. Wil je liever alleen naar de ochtendtraining? Of je kind alleen muziekles laten volgen en wachten of erbij zijn? Dat kan ook.

Combilessen Ouder-Kind

Dance Workout & Muziekvriendjes 3+

Nr 7203 - vr - lestijd 9.45-10.30 - start 8-9-2017 - lessen 10 - prijs € 80

Dance Workout & Muziekvriendjes
Dit is een gecombineerde cursus: jij naar dance workout, je kind tegelijkertijd naar ‘Muziekvriendjes’.

Kracht- en conditietraining door te dansen. Geen ingewikkelde pasjes, beginners en gevorderden kunnen meedoen. In deze dance workout van drie kwartier worden verschillende stijlen gebruikt om tot een veelzijdige les te komen. Plezier, conditie, kracht, uithoudingsvermogen en zweten staan centraal in deze les!

Muziekvriendjes (vanaf 3 jaar)
Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen! Kinderen zijn dol op muziek! Ieder kind is muzikaal. 
Tijdens de Muziekvriendjes-lessen maken kinderen kennis met verschillende muziekinstrumentjes, ervaren ze het verschil tussen geluid en stilte, hoge- en lage tonen, harde- en zachte – lange- en korte noten. Kinderen leren spelenderwijs  hoe je samen muziek kunt maken en ontdekken ze hoe leuk dat kan zijn. Na iedere les krijgen de kinderen de liedjes mee naar huis zodat ook thuis het muzikale speelplezier voortgezet kan worden.
 Nr 7203

Yoga & Muziekvriendjes 3+

Nr 7204 - vr - lestijd 10.30-11.15 - start 8-9-2017 - lessen 10 - prijs € 80

Yoga & Muziekvriendjes
Dit is een gecombineerde cursus: jij naar dance workout, je kind tegelijkertijd naar ‘Muziekvriendjes’.

In de yogales beoefen je lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. We gebruiken hier de hatha-yoga. Deze vorm van yoga bestaat voornamelijk uit ‘niet bewegende lichaamshoudingen’. We gebruiken de yogatechnieken om te onthaasten of stress te verminderen. In de les gebruik je de ademhaling tijdens de oefeningen. Door je tijdens een houding te concentreren op je adem kun je meer ontspannen. Door deze technieken te beoefenen versoepel je de spieren en gewrichten en bevorder je de gezondheid van lichaam en geest.

Muziekvriendjes (kinderen vanaf 3 jaar)
Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen! Kinderen zijn dol op muziek! Ieder kind is muzikaal.
 Tijdens ‘Muziekvriendjes’ maken de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumentjes, ervaren ze het verschil tussen geluid en stilte, hoge- en lage tonen, harde- en zachte – lange- en korte noten. Kinderen leren spelenderwijs  hoe je samen muziek kunt maken en ontdekken ze hoe leuk dat kan zijn. Na iedere les krijgen de kinderen de liedjes mee naar huis zodat ook thuis het muzikale speelplezier voortgezet kan worden.

Ouder en Kind-dans (kinderen vanaf 2,5 jaar)

Nr 7202 - vr - lestijd 9.00-9.45 - start 8-9-2017 - lessen 10 - prijs € 45

In deze les draait het om plezier, ontdekken, ervaren, leren en spelen maar dan samen met papa, mama of misschien wel opa of oma. In deze les ontdek je samen spelenderwijs om te bewegen op muziek, je lichaam te ontdekken en leren omgaan met anderen. Er wordt in de les gewerkt met een thema die past bij zowel het kind als de ouder.

Muziek op schoot 0,5+

Nr 7201 - vr - lestijd 9.00-9.45 - start 8-9-2017 - lessen 10 - prijs € 45

Muziek op schoot 0,5+
Liever mét je kind samen naar Muziek op Schoot? Dat kan ook. In deze lessen gaat het om spelen met muziek. In de les gaan we samen muziek maken door instrumentjes te ontdekken, oude en nieuwe liedjes te zingen, te luisteren en te bewegen en te spelen op muziek.  Je hebt samen plezier en dat versterkt de band tussen ouders en kind. De ouders krijgen ook ideeën mee waarmee ze thuis verder aan de slag kunnen.
 Kortom: samen met je kind genieten van muziek!

De lessen worden gegeven door Zdenka Prochazkova, Meer informatie over haar is te vinden op de pagina Muziek.