Akos Laki 2017-08-31T23:23:22+00:00

Akos Laki

Telefoon: 06-38248220
Email: lakilatino@gmail.com
Website:  www.lakilatino.eu


 

Akos Laki, docent saxofoon en klarinet

In de Open Lesweek is Akos Laki aanwezig op MAANDAG 4 SEPTEMBER VAN 16.00-18.00 uur. In het lopende seizoen geeft hij les op maandagen.

Over Akos
Akos Laki-Latino is een uniek charismatisch persoon op het podium met een krachtig saxofoongeluid en een repertoire dat zijn kundigheid laat zien in verschillende stijlen en genres.

Na een gedegen klassieke opleiding op de klarinet en nadat hij verschillende nationale prijzen won, ging hij zich meer bekwamen in het spelen van de saxofoon. Daarbij was de muziekstijl ‘Latin’ het meest invloedrijk. In 1998 studeerde Akos af aan ‘The Budapest Academy of Jazz’ en verhuisde naar Rotterdam om aan diverse muziekformaties deel te nemen. Naast de invloeden van ’heavy’ saxofonisten als Sony Rollins of Gato Barber, en een lijst van Latin-muzikanten, maakt de specifieke Hongaarse achtergrond Ákos’ muziek zo uniek en karakteristiek, met een vloeiende en moeiteloze flow van goede, energieke solo’s.

Akos kan lesgeven in diverse muziekstijlen op de klarinet en de saxofoon. Akon woont al jaren in Nederland en spreekt de taal prima.