Zdenka Prochazkova 2018-01-16T14:30:53+00:00

Zdenka Prochazkova geeft op vrijdagochtenden ‘Muziek op Schoot’ en ‘Muziekvriendjes’. Muziek op Schoot is voor baby’s en kinderen van 6 maanden tot 2,5 jaar. Muziekvriendjes is voor kinderen van 2,5 – 4 jaar. Beide cursussen zijn voor het kind met een ouder samen. Meer info en inschrijven.

Over Zdenka Prochazkova

“In ieder kind zit muziek. In de muzieklessen sluit ik daarop aan.”

Zdenka deelt haar liefde voor muziek graag met anderen. Werken met kleine kinderen is haar passie. Zdenka, Tsjechische van oorsprong, studeerde viool en altviool op het Conservatorium in Utrecht. Al tijdens haar studie interesseerde zij zich voor het muziekonderwijs en werkte ze als docent viool. Ze deed mee aan een het programma ‘Memorable Momenten’, met muziekactiviteiten voor heel jonge kinderen. Ze deed zo ervaring op bij kinderopvangorganisaties in Utrecht en Amsterdam.

Omdat ze zo graag met muziek voor kinderen werkt, volgde en voltooide ze de docentenopleiding ‘Muziek op schoot’.  Ze begon in Delft met een eigen lessenserie. Verder is Zdenka als docent verbonden aan SKD kinderopvang Delft en KDV Mirakel in Amsterdam. Naast deze grote passie, treedt zij in binnen- en buitenland regelmatig op met orkesten en kamermuziekensembles. Met haar eigen ensemble, CORDEVENTO, treedt zij o.a op in het Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Keulen en op het Festival Oude Muziek Utrecht.