Lenneke Mietes 2017-01-09T15:12:53+00:00

Lenneke Mietes (1980) is choreografe, theatermaakster, docente, dramaturge, fotografe én moeder van drie jongens (waaronder een tweeling) en een meid.
Zij heeft opleidingen in dans en theater afgerond in zowel Nederland (Rotterdamse Dansacademie) als in het buitenland (Central School of Speech and Drama, Londen). Sinds 2001 geeft zij les aan amateurkunstenaars en (semi-)professionals in dans, beweging en drama. Zij is ook Pilates docente en runt in deze trainingsmethode haar eigen praktijk. Ook regisseert en speelt ze regelmatig voorstellingen die bij voorkeur op bijzondere locaties plaatsvinden.

Verder is Lenneke artistiek leider van Productiehuis Het 5e Huis, een organisatie die voorstellingen en andersoortige kunstzinnige en culturele gebeurtenissen organiseert op en rondom de Zuid-Hollandse eilanden. In 2013 heeft zij vanuit het Productiehuis het Briels Erfgoedproject “Leve de Vesting Brielle” het activiteitenprogramma ontwikkelt i.s.m. de gemeente Brielle en de Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Onlangs organiseerde ze samen met andere instellingen het succesvolle multidisciplinair festival “Wildgroei” dat in de prachtige duinen van Oostvoorne plaatsvond.

In haar lessen staat de vertelkunst centraal. Uitdagen en inspireren zijn de woorden die het best haar stijl van lesgeven omschrijven. Met veel humor en immense bezieling weet Lenneke haar cursisten vol vertrouwen en plezier het podium op te krijgen, zowel in een vermakelijk absurde dans als in een tot op het bot ontroerende toneelscène.


Fotoboek (klik op de foto voor een grotere afbeelding)
De foto’s mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.